Reciclos, la innovació que motiva

Reciclos, la innovació que motiva

PILOT DE RECICLATGE D’ENVASOS

RECICLOS conclou amb un total de 4.434 brosses escanejades de 1.042 nuclis familiars del Pla de l’Estany

La campanya de reciclatge RECICLOS és un projecte pilot que estudia els principals motius que motiven a reciclar més i millor a la societat.

Un total de 4.434 brosses han estat escanejades, és a dir, reciclades amb del sistema de lectura d’etiquetes identificadores de QR RECICLOS, amb la qual s’ha pogut fer el seguiment des que s’han llançat fins que han arribat a la planta de reciclatge. Per altra banda, la campanya ha implicat a 1.042 nuclis familiars del Pla de l’Estany, involucrant a tots els membres de cada família –amb una mitjana de 2,3 persones per nucli– per obtenir una millor qualitat de reciclatge.

El projecte ha estat ideat per Blue Room Innovation, i ens sembla que l’èxit de RECICLOS al Pla de l’Estany ha reforçat els valors de la sostenibilitat, però sobretot, el compromís dels ciutadans amb el reciclatge. En aquest sentit, seguirem treballant per donar continuïtat a la campanya i implicar a més nuclis familiars catalans.

El conseller de medi ambient del Pla de l’Estany, Josep Antoni Ramon, ens ha explicat que “estem molt satisfets amb els resultats obtinguts i amb el compromís que hem portat a les cases del Pla de l’Estany”. El projecte ha comptat amb el suport del Consell Comarcal del Pla de l’Estany i de La Brava Beer.

Mitjans de comunicació com La Vanguardia, Ràdio BanyolesTV3, Diari de Girona … han fet un gran ressó del projecte i els seus resultats.


RECICLOS, la innovació que motiva

Amb l’objectiu de motivar als ciutadans a reciclar correctament, RECICLOS utilitza un sistema de comunicació directe amb el nucli familiar basat en la gamificació. Cada nucli familiar ha rebut, a l’inici de la campanya, 20 bosses i etiquetes amb codis QR per a reciclar tot el que va al contenidor groc.

El procés de reciclatge comença a reciclar, consultant des del mòbil, amb la web de RECICLOS, quins productes poden ser reciclats o no i de quina manera. Seguint aquestes pautes, un cop la bossa és plena, l’usuari el tanca i enganxa l’etiqueta amb el QR, que permet fer-ne el seguiment. Quan aquesta arriba a la planta de reciclatge, s’escanegen els codis i es valora la qualitat del reciclatge. Aquest procés de gamificació motiva a l’usuari a aprendre com fer bé el reciclatge: les indicacions que pot obtenir a través del mòbil, les respostes des de la planta de reciclatge i els “reciclos” augmenten el compromís dels usuaris a reciclar. 

Sobre Blue Room Innovation…

… creadors de RECICLOS, Blue Room Innovation, som un ecosistema d’innovació que ajuda a millorar el negoci de les organitzacions. La realització de projectes innovadors, el finançament o l’actualització i renovació de tecnologies són les línies principals que treballa Blue Room Innovation.

shares