Tecnologia blockchain al centre de la societat i pel reciclatge

Tecnologia blockchain al centre de la societat i pel reciclatge

Tecnologia blockchain al centre de la societat i pel reciclatge

El món té per davant un gran repte en quant a l’acollida del blockchain com a tecnologia clau pel desenvolupament de la societat. No es agosarat pensar que el blockchain serà un gran aliat per combatre problemes del món real i aconseguir un futur millor.

Ens trobem davant d’una nova fase de la transformació digital, una fase en què aspectes com l’economia circular, l’economia col·laborativa, la cooperació i les noves formes de col·laboració i descentralització, entre d’altres, estan accelerant amb molta força l’aparició d’ecosistemes basats en tecnologia blockchain.

Ecosistemes de blockchain

Quan parlem dels ecosistemes blockchain, ens referim als grups d’actors que interactuen entre si dins del món blockchain i amb el món proper que es troba fora d’ells. A més de les cadenes de blocs típiques d’aquesta tecnologia entren en el joc altres actors com els usuaris, miners, desenvolupadors i molts més dels que imaginem. Les interaccions centrals que es generen entre tots els actors es duen a terme en forma de transaccions, i aquestes es limiten gairebé per complet a la cadena de blocs en si.

Partint d’això, podem dir que un ecosistema blockchain desenvolupat és el que permet que les cadenes de blockchain es comuniquin amb altres cadenes, els seus actors i el món que envolta totes aquestes cadenes. Aquesta interconnectivitat és la que permet construir sistemes que poden aprofitar selectivament la cadena de blocs, si fiabilitat, transparència i descentralització, i deixar sistemes fora de la cadena per complir funcions en les que ja es destaquen.

Les cadenes de blockchain estan demostrant ser extremadament útils per rastrejar materials en tota mena de cadenes de subministrament i crear conjunts de dades auditables, transparents i immutables. Paral·lelament, els governs de tot el món estan emetent lleis que requereixen que els minoristes i els productors de plàstics demostrin que compleixen amb els nivells mínims de reciclatge, normatives que probablement s’intensificaran en el futur.

Actualment, només els plàstics rígids que es troben en objectes com les ampolles es reciclen mecànicament en plàstics de menor qualitat, un procés que es pot repetir dues vegades com a màxim. Ara bé, en els propers anys s’espera un gran canvi en aquest sector. Es comencen a introduir tecnologies industrials intel·ligents per poder aconseguir un reciclatge del plàstic més precís i sofisticat, que permeti tornar les matèries primeres químicament alterades novament a el procés de fabricació.

 

 

BlueRoom Innovation, referents en tecnologia blockchain aplicada al reciclatge

En BlueRoom Innovation som pioners en la creació, la participació i la contribució als ecosistemes de blockchain, i tenim col·laboració amb investigadors i creadors líders en aquesta tecnologia disruptiva amb nous models i conceptes, per tant, estem un pas endavant de l’mercat. Coneixem i apliquem blockchain en l’àmbit de les accions  col·lectives per al reciclatge, l’economia circular i els esquemes gratificants de donacions i monedes per a col·lectius especials, hem passat de l’exploració i les proves de concepte a la generació d’aquests ecosistemes basats en blockchain.

Això és exactament el que s’aplica a el projecte RECICLOS, en el qual actualment treballem. RECICLOS combina tecnologies digitals per crear una plataforma que permeti no només monitoritzar el flux de materials domèstics reciclats des de les llars a les plantes de tractament, reconeixent i premiant a les famílies que realitzen aquesta tasca de manera correcta, transparent, eficient i efectiva utilitzant la tecnologia blockchain.

RECICLOS té com a objectiu desenvolupar un sentit de comunitat, una forma de vida, on el reciclatge serà un motor de canvi social, així com una poderosa construcció de la comunitat i una contribució central a la gestió de residus a partir de la fracció de residus de ampolles i llaunes. A més, en un futur els ciutadans obtindran més informació sobre el cicle de vida dels materials reciclats i es començarà a treballar en la traçabilitat de les deixalles reciclats des de la llar fins a la seva nou cicle de vida.

 

 

shares